Skoguide för cheerleaders

Det finns nog inget viktigare för cheerleader än att hitta den perfekta skon. Att hitta en sko som passar just din fot och är anpassad för sporten kan vara svårt. Därför har vi skapat en skoguide som kan hjälpa dig inför ditt köp.

Att använda sig av en sportsko, som inte är designad för cheerleading och det underlag vi använder, är en säkerhetsrisk för dig som aktiv. Så även om du ännu inte tävlar så rekommenderar vi att du skaffar dig cheerleadingskor.

Hur skiljer sig en cheerleadingsko från andra träningsskor?

Det första som många aktiva tänker på är skons färg och utseende. Att skorna är enhetliga i sitt utförande är viktigt vid bedömning på tävlingar. Att alla aktiva i laget är så lika varandra som möjligt, hjälper domaren att bedöma bland annat tajmade moment.

En riktig cheerleadingsko kan skilja sig väldigt mycket från en vanlig träningssko i dessa funktion. Du känner lätt igen dem i dess design och de mest utmärkande funktionerna är att den lämpar sig för hopp och akrobatik. Skorna är gjorda av tåligt material med bra dämpning och komfort för dig som aktiv.

Dessutom är skon behaglig att hålla i handen. Andra sportskor kan ha räfflade sulor som kan skada basernas händer, så det är extra viktigt for en topp att ha korrekta skor som lämpar sig för alla moment inom cheerleading och därmed också ökar säkerheten under bygg genom att ha en sula för ett optimalt grepp hos baserna.

Vad behöver jag vara uppmärksam på när jag väljer skor?

Det viktigaste är ändå skons design. Alla skor vi säljer är designade för att kunna utöva cheerleading på ett säkert och framgångsrikt sätt. Skorna är dämpade för att undvika eventuella belastningsskador vid hopp eller gymnastik och tål påfrestningar och slitage som tillkommer vid många timmars träning och användning.

Hur mycket stöd en sko ska ge är givetvis individuellt och beror exempelvis på hur stabila vrister den aktiva har, placering i byggen eller andra faktorer.

Det är också bra att ha koll på vilken typ av underlag cheerleadingen ska utövas på. De cheerskor vi erbjuder är anpassade för canvasmattor, alltså mattor utan svikt. Varsity erbjuder således cheerskor som är anpassade efter vanligt förekommande tränings- och tävlingsförhållanden i de nordiska länderna.

På tävlingar i Sverige använder de flesta lag vita skor, men vi har även möjlighet att leverera cheerskor i andra färger.

  populära Varsity cheerleadinskor

  Exlusivitet i Sverige

  Varsity Touchdown
  59 €
  Stödjande standardsko

  Bra nybörjarsko. Utgående modell! Endast enstaka storlekar kvar.

  Passande för topp
  Passande för bas
  Designad för underlag i Sverige
  Mångsidig sko
  Köp nu
  Varsity Ascend
  104 €
  Upplev en otroligt lätt sko

  Varsity Ascend är kanske den lättaste cheerskon på marknaden. Den har en modern design i slitstarkt material med bra andningsförmåga.

  Passande för topp
  Passande för bas
  Designad för underlag i Sverige
  Extra lätt
  Köp nu

  ”En ollut koskaan kokenut yhtä kevyttä ja samalla tukevaa cheer-kenkää.”

  Varsity Ascend -käyttäjä

  Hur väljer jag rätt storlek?

  Rätt storlek väljer du genom att mäta din fot i centimeter, till exempel genom att ta ut sulan och mäta längden på den. Vår webbshop anger vi US storleken och skons innermått i centimeter.

  Mät dig till en passande storlek genom att:

  • mäta sulan på en av dina andra skor som passar dig bra eller
  • rita av din fot på ett papper och mät längden på bilden av din fot

  Vi rekommenderar att ni lägger tid på att mäta foten innan ni beställer cheerskor. En passande sko ska kännas komfortabel och sitta åt på ett behagligt sätt. En för stor sko kan orsaka skador på fot och leder samt onödig slitage.

  Före du beställer en sko från Varsity kan det vara bra att ha testat en sådan sko. Kanske har en av dina lagkamrater eller en annan aktiv i föreningen en cheersko som du funderar på att köpa? Är ni många som vill beställa likadana skor, kontakta oss för att titta på möjligheten av ett besök från oss där ni får tillfälle att prova. Vid större beställningar kan vi skicka några extra par till er att testa.

   

  ”Jag har alltid haft instabila vrister. Mina bekymmer med mina leder försvann så fort jag började använda rätt skor”

  Varsity Last Pass kund

  Boka in ett tillfälle att prova skor i föreningen

  [contact-form-7 404 "Hittades inte"]